2 συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε (και έξυπνες για το δολάριο) για τη φόρτωση της πλεκτής γραμμής στο καρούλι σας • Outdoor Canada

2 συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε (και έξυπνες για το δολάριο) για τη φόρτωση της πλεκτής γραμμής στο καρούλι σας • Outdoor Canada

Mai 23, 2022 0 Von admin

Με το ανοιξιάτικο ψάρεμα να έχει ξεκινήσει καλά, οι περισσότεροι θυμοί επαναφέρουν τα καρούλια τους με φρέσκια πετονιά και ετοιμάζονται για άλλη μια υπέροχη σεζόν στην ανοιχτή θάλασσα. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να το κάνω πολύ πιο οικονομικό και αποδοτικό για εσάς, ειδικά αν σας αρέσει να ψαρεύετε με μια πετονιά ψαρέματος microdyneema με πλεκτό ή τζελ, που περιλαμβάνει σχεδόν κάθε ψαρά που γνωρίζω αυτές τις μέρες.

Πρώτα και κύρια, πάντα προσθέτετε υποστήριξη τουλάχιστον στο πρώτο μισό των περιστρεφόμενων τροχών σας. Απλώς τυλίξτε σε μια φθηνή γραμμή μονόινα ή φθοράνθρακα—χρησιμοποιώ δοκιμαστικό μονόκλωνα ινών 8 έως 10 λιβρών ή φθοράνθρακα, συχνά από τους κυλίνδρους που χρησιμοποίησα πέρυσι—αλλά το αυθεντικό υπόγειο mono θα λειτουργήσει εξίσου καλά.

Ο λόγος που το κάνετε αυτό, φυσικά, είναι επειδή θέλετε πάντα οι τροχοί σας να είναι πλήρως τυλιγμένοι με πετονιά. Αλλά οι περισσότεροι τροχοί χωρούν τουλάχιστον 120 γιάρδες/360 πόδια μονόινα/φθοράνθρακα ή 100 γιάρδες/300 πόδια πλεγμένης γραμμής. Έτσι, ένας μόνο κύλινδρος θα έτρωγε ένα ολόκληρο καρούλι ακριβής νέας πλεξούδας. Αλλά, ποτέ δεν πετάτε περισσότερο από 80 ή 90 πόδια, οπότε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ακριβής γραμμής είναι απλά να κάθεται στο καρούλι και καταλαμβάνει χώρο. Με άλλα λόγια: σπατάλη. Είναι fΕίναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια φθηνή μονόχρωμη ή φθορίζουσα βάση και, στη συνέχεια, να βάλετε σε καρούλι μια νέα πλεξούδα για να συμπληρώσετε δύο ή τρεις τροχούς.

Είναι ένα καρούλι, ή μάλλον, πραγματική εξοικονόμηση χρημάτων.

Αλλά εδώ είναι το άλλο μέρος του μυστικού: Αφού τυλίξετε το πίσω μέρος, συνδέστε το με την πλεξούδα ή το microdyneema χρησιμοποιώντας έναν εξαιρετικά λεπτό βελτιωμένο κόμπο όπως το Alberto. Ο κόμπος FG είναι επίσης καλός, αλλά πολύ περίπλοκος για τους περισσότερους ανθρώπους και σε σύγκριση με τον εξαιρετικά απλό κόμπο Alberto, δύσκολα αξίζει τους πονοκεφάλους.

Ο άλλος λόγος για τη χρήση ενός κόμπου Alberto είναι ότι μοιάζει με μια κινεζική παγίδα δακτύλων. Έτσι, όσο πιο δυνατά τραβάτε, τόσο πιο σφιχτό σχηματίζεται, ώστε να μπορείτε να κόψετε τα άκρα της ετικέτας εξαιρετικά κοντά. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί αν δέσετε έναν κόμπο όπως ένα ούνι πλάτη με πλάτη, τα άκρα της ετικέτας προεξέχουν σαν πόδια σκύλου, μακριά από τον κόμπο. Έτσι, όταν τυλίγετε την πολύ πιο λεπτή πλεξούδα ή το microdyneema, τα άκρα της ετικέτας (ειδικά της πιο άκαμπτης μονοχρωμίας ή fluorocarbon) έχουν μια ενοχλητική συνήθεια να κάνουν το δρόμο τους ανάμεσα στην πλεξούδα και να την πιάνουν.

Δεν θα μπω στο να εξηγήσω πώς να δέσετε τον κόμπο Alberto, επειδή ο Alberto Knie, ο εφευρέτης του, δημιούργησε ένα υπέροχο σύντομο βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ, ή κοιτάζοντας την παρακάτω ενσωματωμένη έκδοση. Τότε ονομαζόταν κόμπος Τρελός Αλμπέρτο, και έτσι τον αναφέρω ακόμα, γιατί είναι τρελό καλό!

Τα λέμε έξω στο νερό.