Η Ομοσπονδία Άγριας Ζωής του Σασκάτσουαν θα ξαναρχίσει τη δημοφιλή κατασκήνωση για τη διατήρηση των νέων αυτό το καλοκαίρι • Υπαίθριος Καναδάς

Η Ομοσπονδία Άγριας Ζωής του Σασκάτσουαν θα ξαναρχίσει τη δημοφιλή κατασκήνωση για τη διατήρηση των νέων αυτό το καλοκαίρι • Υπαίθριος Καναδάς

April 19, 2022 0 Von admin

Σε μια άλλη ένδειξη ότι ο Καναδάς στρέφεται στη γωνία για τον COVID-19, η Ομοσπονδία Άγριας Ζωής του Σασκάτσουαν ανακοίνωσε την επανέναρξη της δημοφιλούς Κατασκήνωσης Διατήρησης Νέων αυτό το καλοκαίρι. Το πρόγραμμα που είχε προγραμματιστεί να εκτελεστεί για δύο συνεχόμενες εβδομάδες στα μέσα Ιουλίου στο Hannin Creek Education and Applied Research Center στο Candle Lake, είχε τεθεί σε αναμονή τα δύο τελευταία καλοκαίρια λόγω περιορισμών πανδημίας.

Θα υπάρχει μια κατασκήνωση για κορίτσια από τις 15 έως τις 21 Ιουλίου και μια άλλη για αγόρια από τις 22 έως τις 29 Ιουλίου. Ανοιχτό σε νέους ηλικίας 12 έως 15 ετών, το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να παρέχει πρακτική εκπαίδευση σχετικά με ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων σε εξωτερικούς χώρους, λέει ο διευθυντής εκπαίδευσης του SWF, Doug Gibson. Ο κύριος στόχος είναι να βοηθηθούν τα παιδιά να προωθήσουν τις γνώσεις και την αυτοπεποίθησή τους σε εξωτερικούς χώρους, λέει. «Μερικοί από αυτούς έχουν καλή ιδέα για το κυνήγι, το ψάρεμα, τη διατήρηση, αλλά βασικά, ανοίγουμε την πόρτα για να τους μετατρέψουμε σε ηγέτες».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην κατασκήνωση, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν διάφορες υπαίθριες δεξιότητες, όπως τοξοβολία, κανό, σκοποβολή με αεροβόλο, παγίδευση, αναγνώριση άγριας ζωής και φυτών, τεχνικές επιβίωσης, μαγειρική και προσανατολισμός σε κατασκήνωση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης χάρτης, πυξίδα και GPS. Θα υπάρξουν επίσης αλιευτικές μελέτες και πολλά άλλα.

Το στρατόπεδο διατήρησης νέων του SWF απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια

Σύμφωνα με τον Gibson, οι δεξιότητες που αποκτήθηκαν σε εξωτερικούς χώρους θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες και σε άλλες πτυχές της ζωής τους. «Πρόκειται να κάνουμε τα παιδιά να βγουν από το καβούκι τους και να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται με τους άλλους», λέει. «Τους βοηθά να διαμορφωθούν σε καλύτερους νέους ενήλικες».

Κάθε κατασκήνωση έχει χώρο για έως και 24 συμμετέχοντες και η προθεσμία υποβολής αίτησης είναι η 15η Μαΐου. Ως μέρος της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, οι υποψήφιοι καλούνται να μοιραστούν πληροφορίες για τους εαυτούς τους και τα ενδιαφέροντά τους και να εξηγήσουν γιατί πιστεύουν ότι το πρόγραμμα θα τους ωφελήσει. Αν και θα προτιμηθούν οι νέοι που συνδέονται με τοπικά υποκαταστήματα SWF, κάθε παιδί ηλικίας μεταξύ 12 και 15 ετών είναι επιλέξιμο.

«Θα θέλαμε να δώσουμε σε όλους μια ευκαιρία. Τα παιδιά που είναι μέλη ενός τοπικού παραρτήματος μπορεί να ωφεληθούν περισσότερο επειδή υπάρχει πιθανότητα χορηγίας από το υποκατάστημα», λέει ο Gibson. «Αυτό που λέγεται, αν υπήρχαν παιδιά που ήθελαν πραγματικά να έρθουν και, αν κρίνουμε από την αίτηση, η κατασκήνωση θα μπορούσε πραγματικά να τους ωφελήσει, δεν χρειάζεται να είναι μέρος ενός κλάδου. Σημαίνει απλώς ότι πρέπει να πληρώσουν το τέλος εγγραφής των 250 $».

Λίγο πριν το χτύπημα της πανδημίας, το SWF είχε επίσης ξεκινήσει ένα Πρόγραμμα Ηγεσίας για τη Διατήρηση των Νέων, το οποίο απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16 έως 18 ετών που είχαν παρακολουθήσει προηγουμένως την Κατασκήνωση Διατήρησης Νέων. Αυτό το πρόγραμμα εκτελέστηκε μόνο μία φορά προτού οι περιορισμοί της πανδημίας το θέσουν επίσης σε αναμονή. Στόχος του ήταν να ανανεώσει τους συμμετέχοντες στην κατασκήνωση νέων σε ό,τι έχουν ήδη μάθει, στη συνέχεια να προσθέσει νέες δεξιότητες στην ύπαιθρο και να τους προετοιμάσει να γίνουν οι ίδιοι σύμβουλοι κατασκήνωσης για τις νεότερες ομάδες.

Ενώ το κλείσιμο των δύο τελευταίων καλοκαιριών εξακολουθεί να έχει το πρόγραμμα ηγεσίας νέων σε αναμονή, ο Gibson είναι αισιόδοξος για το μέλλον. «Είχαμε ένα κενό δύο ετών στον κύκλο των στρατοπέδων διατήρησης», λέει. «Λοιπόν, θα είναι ωραίο να καλύψουμε αυτά τα κενά και να επιστρέψουμε σε τροχιά».

Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα και τις θέσεις του SWF στο www.swf.sk.ca.